Smak & Behag
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

 

Crema kaffebrenneri

Over 30 år med ren nytelse

Grunnlaget for Crema Kaffebrenneri ble lagt i 1978. Fra 1986 ble kaffen brent i eget hus, og i 1995 flyttet firmaet til Sandefjord.

For å imøtekomme den økende etterspørselen etter spesialkaffe bygget vi nytt brenneri og produksjons-anlegg, og Crema ble navnet på vårt nye kaffekonsept.

Brenneri

Vår visjon er å være Det Lille kaffebrenneriet med den store smaken. Vi skal være den foretrukne leverandøren av spesialkaffe som setter ferskhet, kvalitet og leveringsdyktighet i høysetet. Vi er dedikerte og brenner for kaffe. Det er først og fremst kaffe vi driver med og vi er opptatt av handle med respekt over for kaffefarmene og fremme rettferdig handel. Det er grunnen til at vi opprettet Crema Foundation for flere år siden, slik at vi gir tilbake til plantasjearbeiderne og deres familier. Vi tror på at sluttbrukerne verdsetter rettferdighet og kvalitet i alle ledd.

Ulike kaffebønner med forskjellig opprinnelse har ulike egenskaper og hardhet. Derfor brenner vi dem individuelt for å få frem de spesielle egenskaper som kjennetegner det enkelte kaffeslag. Kaffebrenning er et håndverk som krever mye testing, smaking og erfaring. Vi besøker plantasjer i flere land for å finne frem til kvaliteter som tilfredsstiller våre krav og norske kaffeelskeres smak. Vi mottar utallige prøver av ubrent grønn kaffe til testing i vårt laboratorium – mange forkastes og noen godkjennes. Kun de beste blir innkjøpt for til slutt å nå frem til den kresne kaffedrikker.

Med to separate produksjonsanlegg kan vi produsere og pakke 5000 kg spesialkaffe pr dag. Maskinene våre er såkalte trommelbrennere, som fungerer etter tradisjonelle prinsipper for fremstilling av spesialkaffe. En ”batch” eller brenneporsjon tar fra 15 til 18 minutter, i motsetning til større industrianlegg hvor brenningen er unnagjort på 5 minutter. Prinsippet med trommelbrenner ivaretar – etter vår mening og erfaring – spesialkaffens kvaliteter på den beste måten. Metoden er mer tidkrevende og kostbar, og det er en av grunnene til at spesialkaffe er dyrere. Når bønnene brennes, dannes og frigjøres stoffer som gir kaffen sin spesielle smak. Hvis bønnene blir for mye brent, blir smaken bitter og stram, uten aroma og fylde. Hvis de blir for lite brent, utvikler ikke all aroma seg, og kaffen blir for svak. Vi har gjort det til vårt kjennetegn å brenne bønnene omsorgsfullt for å lokke fram den beste smaken og styrken i kaffen.

 

Etter brenning blandes noen kaffesorter etter våre resepter og blir til populære blandinger som Java-Mokka, Crema Continental foruten forskjellige espresso-blandinger. Andre slag selges rene og får gjerne navn etter plantasjen de kommer fra, såkalte ”single estate”.

 

Te

Det er økende interesse for kvalitets te i løs vekt. TeaGarden er navnet på vårt te-konsept. Crema kjøper kun te som er håndplukket og det er kun teknoppene og de to øverste bladene som plukkes. Vi har et stort utvalg av høykvalitets te og blandinger: klassisk svart, hvit og grønn te, aromatiserte teblandinger, frukt te, urte te og rooibush. Vi har selvfølgelig alt du trenger av salgsutstyr og tilbehør.

 

Emballasje

Kaffe er svært følsomt for oksygenet i luften. Derfor er det viktig at pakkingen skjer i en oksygenfri atmosfære i emballasje med høy barriere. Man kan enten vakuumpakke kaffen eller pakke den i en beskyttende atmosfære, f.eks. ren nitrogengass.

 

Våre kaffebønner

Det finnes tre hovedtyper kaffe: Coffea Arabica, Coffea Robusta, Coffea Liberica. Av disse regnes Arabica som den absolutt beste kaffesorten. Forskjellene i smak avhenger ikke bare av typen, men også av dyrkingsland, værforhold, sortering, håndtering.

 

Bare de beste bønnene

Vi kjøper kun råkaffebønner av høyeste kvalitet. Til alle produkter bruker vi kun Coffea Arabica som kjennetegnes ved sin milde, aromatiske smaksprofil. Coffea Arabica. Den opprinnelige arten fra Etiopia. Denne kaffen er svært krevende å dyrke da den vokser høyt oppe i fjellsidene. I dag dyrkes Arabica-bønnene i mange land og utgjør cirka 65 prosent av all kaffe. Smaksprofilen er mild og aromatisk. Dette har gjort den til den mest populære og dyreste av kaffesortene.

Supplerende produkter

Det er vår filosofi at enhver kaffebar og forhandler av kaffe og te i løs vekt må ha gode tilleggsvarer for å øke lønnsomheten. Derfor legger vi stor vekt på supplerende produkter med bred appell, som for eksempel konfekt i løs vekt og andre sukkervarer. Vi selger også flotte kopper og krus foruten presskanner, kaffekverner og andre ting som folk kjøper til eget bruk og som gaver. Sist men ikke minst leverer vi alt nødvendig tilbehør, som kaffesirup, salgsrekvisita, displayutstyr og maskiner.

Kunnskap som salgsverktøy

Kunnskap gir trygghet for forhandler og forbruker. Kunnskap øker salget både på kort og lang sikt. Ferdigheter bak kaffemaskinen, produktkunnskap, kunnskap om vareeksponering og kundebehandling er ofte avgjørende for at kunden skal komme tilbake – igjen og igjen. Disse kunnskapene deler vi gjerne med deg. Vi tilbyr barista-kurs så vel som generelle kurs om kaffe og te. Kontakt oss for informasjon.

Fairtrade-merket

Kaffe er etter olje verdens største handelsvare og produksjonen omfatter veldig mange mennesker. Enkelte produksjonsland er fattige og bøndene er prisgitt verdensmarkedets kraftige prisvariasjoner. Dette kan være tøft for de som har kaffedyrking som levebrød. For å skape trygghet og forbedre vilkårene for disse er Fairtrade-merkingen etablert. Det er et produktmerke som garanterer at produsentene får rettferdig betaling for sitt arbeid. Det betyr også at kaffen er fremstilt på en etisk og sosialt forsvarlig måte. Ved å kjøpe Fairtrade-merket kaffe viser du bl. a. at du tar avstand fra barnearbeid og diskriminering og vil fremme organisasjonsrettigheter og demokrati. Les mer på fairtrade.no. Vår kaffe Fairtrade kaffe er også KRAV-merket. Det betyr at den er økologisk dyrket og mer skånsom for miljøet.

 

Usolidarisk kaffe? At kun en del av vår kaffe er Fairtrade-merket betyr ikke at vi ikke bryr oss om hvordan resten av vår kaffe produseres. Vi har lenge jobbet med en rekke konkrete tiltak for å forbedre forholdene for mennesker og miljø i land som dyrker kaffe:

 

Vi kjøper størsteparten av vår kaffe direkte fra land som dyrker kaffe. Dette gjør at vi har mye større muligheter for å kontrollere hvor kaffen kommer fra.

 

Vi kjøper utelukkende kaffe av høyeste kvalitet Dette betyr at bøndene får bedre betalt.

 

De internasjonale Fairtrade-standardene for rettferdig handel og bærekraftig produksjon dreier seg kort oppsummert om:

rettferdig råvarebetaling som dekker produksjonskostnader og helst gir et lønnsoverskudd.

langsiktige handelsavtaler som gir forutsigbarhet rundt inntekt.

beskyttelse av miljøet og forbedringer av bøndenes og arbeidernes arbeidsforhold.

demokratiske prosesser og medbestemmelsesrett på arbeidsplassen, med et spesielt fokus på styrking av kvinners posisjon.

 • Bilde av Sidamo Økologisk Fairtrade
  125,-
 • Bilde av Crema Extra Espresso
  125,-
 • Bilde av Fransk Espresso
  125,-
 • Bilde av Rooibush Appelsin & Ingefær ...
  119,-
 • Bilde av Lofotblanding
  125,-
 • Bilde av Ingefær grønn Økologisk
  110,-
 • Bilde av Italiensk Espresso
  125,-
 • Bilde av Monsooned Malabar AA
  125,-
 • Bilde av Rooibush Skogsbær Yoghurt
  85,-
 • Bilde av Blå Java Estate - Utz ...
  135,-
 • Bilde av Java Mokka
  135,-
 • Bilde av Koffeinfri Honduras - Utz ...
  125,-
 • Bilde av Colombia Kachalu Økologisk
  135,-
 • Bilde av Kenya AA Plus
  145,-
 • Bilde av Yirgacheffe Etiopia
  145,-
 • Bilde av Balanoor Estate
  125,-
 • Bilde av Crema Estate A selection 9
  125,-
 • Bilde av Midnattsol kaffe Bilde av Midnattsol kaffe
  125,-
 • Bilde av Nordlys kaffe Bilde av Nordlys kaffe
  125,-
 • Bilde av Crema Continental
  125,-
1
Viser 1 til 20 (av 20 produkter)

Trykk ENTER for å søke